vrijdag 9 november 2007

Rijstbrood




Wanneer ik een gerecht met rijst klaarmaak, kook ik regelmatig wat extra rijst om dit brood te kunnen bakken. Naast dat dit brood heerlijk geurt en smaakt, heeft het door de toegevoegde rijst net even wat meer om op te kauwen. Bij het instellen van de broodbakmachine zet ik de korst meestal op 'licht', want de melkpoeder en honing (suiker ook) geven een donkerder korst.

1 t.l. droge gist
425 gram tarwebloem
150 gram gekookte rijst (koud en goed uitgelekt)
1 ei maat M
1.1/2 e.l. (magere) melkpoeder
1.1/2 t.l. broodzout
15 gram honing
15 gram boter
210 gram water

Doe alle ingrediƫnten, volgens de volgorde die de handleiding van de broodbakmachine aangeeft, in het bakblik. Plaats het bakblik in de broodbakmachine en stel de machine in.
Programma: basis
Grootte: L
Korst: licht of middel
Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Naar: Jennie Shapter 'Het broodmachine bakboek'.

Geen opmerkingen: